MAANDTHEMA / maart

De mogelijkheden
van e-health

Vanuit het NHG werken we hard aan bewijs van effectiviteit van digitale toepassingen, als het gaat om kwaliteit van zorg, patiënt-tevredenheid en tijd- en kostenbesparing. In de bestaande richtlijnen en (zorg)standaarden zijn daar nog nauwelijks aanbevelingen over opgenomen. Het NHG is daarom gestart met het DiDia-project, ‘Digitale zorg op afstand in Diabetes richtlijnen’. Daarover houden we u in 2022 op de hoogte.

Digitale praktijk

Digitalisering transformeert onze maatschappij in een razendsnel tempo. In coronatijd is dat alleen maar versneld. De ene huisartspraktijk is al wat verder dan de andere, maar bijna elke praktijk doet al wel iets op dit gebied. Hoe kunt u digitalisering  inzetten om het (nog meer) voor u te laten werken? 

In gesprek met...

Een digitale praktijk is een veelomvattende term en kun je op meerdere manieren toepassen. Maar wat is wenselijk? En waar staan we nu? Deze maand praten huisarts Addy van der Woude, Aimée Kok (huisarts in opleiding) en Bart Timmers (30 jaar huisarts & een pionier digitalisering) over de (on)mogelijkheden van digitale toepassingen.

'Efficiënt, effectief en digitaal'

Luister naar dit interview

Beluister je liever dit interview? Dat kan ook! Luister dan naar podcast.

POLL

Waar moet het NHG de
meeste prioriteit op leggen?

Wij helpen u graag verder bij het toepassen van digitale mogelijkheden voor de dagelijkse praktijk. Aan welke onderwerpen zou u prioriteit willen geven? Geef in de poll hieronder uw top 3 aan.

Digitale zorg toepassen in de huisartsenpraktijk

Interview

Met huisartsen Aimée Kok en Bart Timmers.

Ervaren huisarts en pionier Bart Timmers en aios Aimée Kok vertellen over hoe zij e-health toepassen in hun praktijk. Welke rol kan het  NHG spelen om e-health makkelijker te maken?

Meer weten over de digitale mogelijkheden binnen uw praktijk?

Bestel dan nu uw tickets voor het NHG-Congres