MAANDTHEMA / maart
De mogelijkheden
van e-health
Vanuit het NHG werken we hard aan bewijs van effectiviteit van digitale toepassingen, als het gaat om kwaliteit van zorg, patiënt-tevredenheid en tijd- en kostenbesparing. In de bestaande richtlijnen en (zorg)standaarden zijn daar nog nauwelijks aanbevelingen over opgenomen. Het NHG is daarom gestart met het DiDia-project, ‘Digitale zorg op afstand in Diabetes richtlijnen’. Daarover houden we u in 2022 op de hoogte.
Digitale praktijk
Digitalisering transformeert onze maatschappij in een razendsnel tempo. In coronatijd is dat alleen maar versneld. De ene huisartspraktijk is al wat verder dan de andere, maar bijna elke praktijk doet al wel iets op dit gebied. Hoe kunt u digitalisering inzetten om het (nog meer) voor u te laten werken?
In gesprek met...
Een digitale praktijk is een veelomvattende term en kun je op meerdere manieren toepassen. Maar wat is wenselijk? En waar staan we nu? Deze maand praten huisarts Addy van der Woude, Aimée Kok (huisarts in opleiding) en Bart Timmers (30 jaar huisarts & een pionier digitalisering) over de (on)mogelijkheden van digitale toepassingen.
'Efficiënt, effectief en digitaal'
Luister naar dit interview
Beluister je liever dit interview? Dat kan ook! Luister dan naar podcast.
POLL
Waar moet het NHG de
meeste prioriteit op leggen?
Wij helpen u graag verder bij het toepassen van digitale mogelijkheden voor de dagelijkse praktijk. Aan welke onderwerpen zou u prioriteit willen geven? Geef in de poll hieronder uw top 3 aan.
Digitale zorg toepassen in de huisartsenpraktijk
Interview
Met huisartsen Aimée Kok en Bart Timmers.
Ervaren huisarts en pionier Bart Timmers en aios Aimée Kok vertellen over hoe zij e-health toepassen in hun praktijk. Welke rol kan het NHG spelen om e-health makkelijker te maken?

