Marieke Verlaan

Huisarts

Wie ben je?

Ik ben Marieke Verlaan en werk sinds 2014 als huisarts in een grote HOED in Haarlem; deels in een achterstandsgebied. In 2017 heb ik de kaderopleiding ouderengeneeskunde afgerond. Mijn passie is om de zorg voor kwetsbare ouderen verbeteren. Ik richt me momenteel voornamelijk op de regionale samenwerking in Zuid-Kennemerland. Ik focus me hierbij op de ouderenzorg en tegenwoordig ook op de digitalisering in de zorg.

Waarom ben je huisarts geworden?  

Ik heb eerst de opleiding orthopedie afgerond. Maar heb hierna alsnog de switch gemaakt en ben ik huisarts geworden. Als huisarts ervaar ik meer vrijheid om mijn arbeidsleven in te richten op een manier die bij mij past. Als huisarts kun je ervoor kiezen om heel allround bezig te zijn of juist de focus te leggen op een bepaald onderwerp.

Waarom ben je lid geworden van de VR? 

Ik draag het NHG een warm hart toe. Een tijdje terug heb ik meegewerkt aan een NHGStandaard en kreeg veel waardering voor de hoeveelheid werk die hierin zit. Daarom ben ik lid geworden van de Verenigingsraad. Daarnaast vind ik het belangrijk dat we als kaderhuisartsen meer betrokken zijn bij het NHG.

Waarvoor mogen collega’s jou benaderen?

Medewerkers van het NHG mogen mij voor alles benaderen, maar specifiek voor vraagstukken rondom ouderenzorg, digitalisering en de rol van kaderhuisartsen.