MAANDTHEMA / februari

Richtlijnen voor huisartsen

De ontwikkeling van richtlijnen en standaarden voor huisartsen betekende een grote stap in de emancipatie en professionalisering van de beroepsgroep. Inmiddels zijn de richtlijnen een breed begrip in het huisartsenlandschap. Momenteel zijn er al 162 in totaal: 94 NHG-Standaarden, 54 Behandelrichtlijnen en 14 LESA’s. We zijn benieuwd hoe u vandaag de dag de richtlijnen gebruikt. We vroegen dit onder andere aan twee huisartsen, maar zijn ook benieuwd naar uw mening. Geef het aan in de poll hieronder!

In gesprek met…

Onlangs ging Addy van der Woude (huisarts Amsterdam Zuidoost) in gesprek met Bert van Enter (startend huisarts) en Suzan van Vliet (30 jaar huisarts) over de NHG-Richtlijnen. Hoe blijven zij op de hoogte van alle nieuwe en vernieuwde richtlijnen?  Hoe vindt u snel de juiste informatie?

De richtlijnen: “Ze geven houvast”

Luister naar dit interview

Beluister je liever dit interview? Dat kan ook! Luister dan naar podcast.

0
NHG-Richtlijnen
0
per jaar geraadpleegd
0 min
gem. leestijd

Hoe blijft u op de hoogte?

Meerdere antwoorden mogelijk.

‘Standaarden geven vertrouwen’

Interview

Met huisartsen Suzan van Vliet en Bert van Enter

Hoe maken NHG-leden gebruik van hun vereniging? Is er hierin verschil tussen ervaren en startende huisartsen? In een serie interviews in het kader van 65 jaar NHG laten we leden hierover aan het woord. In deze aflevering gaat het om de NHG-Standaarden. Hoe gebruiken huisartsen Suzan van Vliet en Bert van Enter de richtlijnen?

Hoe komt een NHG-richtlijn tot stand?

De ontwikkeling van een richtlijn is een zorgvuldig proces.
Vier belangrijke onderdelen zijn:

Wilt u meedenken over de richtlijnen van het NHG?

Wilt u als positief kritische huisarts meedenken over de richtlijnen van het NHG, en heeft u meer dan 5 jaar werkervaring?
Dan zoeken wij naar u!

Lees meer informatie over de Adviesraad Standaarden (NAS) of mail direct
een korte motivatie (inclusief actueel cv) naar solliciteren@nhg.org.