ZOMERTHEMA

Haal meer uit de NHG-TriageWijzer

Wat doet het NHG op het gebied van spoed? 

Per dag komen ruim 3 miljoen acute zorgvragen terecht bij huisartsenpraktijken en nog eens 3,6 miljoen zorgvragen bij huisartsenposten.

Het NHG ondersteunt zorgverleners hierbij met de NHG-TriageWijzer, de ABCDE-kaart en de NHG-Behandelrichtlijn Geneesmiddelen en zuurstof. Dit zijn handige hulpmiddelen bij het inschatten van (spoed)situaties en het geven van zorgadviezen. 

Nieuwe versie NHG-TriageWijzer

Goed nieuws: zowel de online als de gedrukte versie van De NHG-TriageWijzer 2022 zijn geüpdatet. De NHG-TriageWijzer is aangepast naar aanleiding van het laatste gebruikersonderzoek.  

Doe nu mee met onze kennisquiz (onderaan de pagina) en maak kans op de NHG-TriageWijzer! 

Beluister de podcast


Optimaal inzetten van de NHG-TriageWijzer
In deze podcast spreekt huisarts Addy van der Woude met huisarts Aleem Yaqub en Maud van Vliet, doktersassistente over de NHG-TriageWijzer. De NHG-TriageWijzer kun je bijvoorbeeld ook goed inzetten om een volle agenda goed en efficiënt in te richten. Of bij het verbeteren van uw patiëntenzorg. Benieuwd hoe? Halverwege augustus te beluisteren!

De NHG-TriageWijzer is meer dan je misschien denkt

Je kunt de NHG-TriageWijzer bijvoorbeeld inzetten bij het inschatten van urgentie, voor goed agendabeheer, om te bepalen wanneer je zelf zorgmiddelen kan adviseren en om kwaliteit te borgen.

Tips in de praktijk:

5G1A9167 kopiëren120x627

Prijzen: 

  • Ledenprijs boek € 43,93 (niet-leden: € 62,75)
  • Online applicatie  € 30,80 (niet-leden: € 44,00)
  • Combinatieprijs € 56,00 (niet-leden: € 80,00)

Gratis NHG-TriageWijzer ter waarde van 80 euro?

Test je kennis en doe mee voor 30 september

Beantwoord de vragen en maak kans op 1 van de 5 gratis nieuwe NHG-TriageWijzers (in boekvorm én digitaal!). In de eerste week van oktober maken wij de winnaars bekend.

Onder alle deelnemers die de vragen goed beantwoorden verloten we 5 NHG-TriageWijzers (boek editie 2022 en online licentie van één jaar).

1
2
3
4
5

De NHG-TriageWijzer is gebaseerd op de Nederlandse Triage Standaard (NTS) en helpt bij triage in de dagpraktijk, maar wordt ook in de ANW-zorg gebruikt als naslagwerk en voor trainingsdoeleinden. In 2011 werd de TriageWijzer gepresenteerd als opvolger van de NHG-TelefoonWijzer.